Felmentés után újra terrorista-vád

Debrecen – Hétfőn kezdődött a pere másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán annak a férfinak, akit terrorcselekmény elkövetésével való fenyegetés miatt állítottak bíróság elé, s akit a Miskolci Törvényszék 2015 júniusában a vád alól felmentett.

M. J. célul tűzte maga elé a devizahitelesek megsegítését, ezért 2013 áprilisában írt egy fogalmazványt, az általa elnevezett „devizarabszolga felszabadító törvényt” ismertetve, s azt eljuttatta valamennyi országgyűlési képviselőhöz; honlapján később arról írt, hogy azt a képviselőt, aki a tervezetét nem szavazza meg, kivégzi – igaz, ezt a lépést „népi felhatalmazáshoz” kötötte volna, de a szükséges aláírásgyűjtő ív hitelesítése iránti kérelmét az illetékes szerv megtagadta. Az ügyész fellebbezésében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte a vádlottra. Ítélethirdetés október 21-én lesz.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés