Fellélegezhetnek a Vágóhíd utcán közlekedők

Akt.:
Fellélegezhetnek a Vágóhíd utcán közlekedők (felvételünk a keddi napon készült)
Fellélegezhetnek a Vágóhíd utcán közlekedők (felvételünk a keddi napon készült) - © Fotó: Matey Itván
Debrecen – Befejeződtek az aszfaltozási munkálatok Debrecen egyik legforgalmasabb útszakaszán.

– A tervezettnél néhány nappal később ugyan, de a végéhez ért a Vágóhíd utca felújítása, így már csak lokális forgalomkorlátozásra kell számítani – válaszolta a Napló kérdésére Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Kft. Hajdú-Bihar megyei igazgatója.

– A legfőbb munkálatokat, az út és a buszmegállók öbleinek aszfaltozását befejeztük, már csak a kapubejárók és az útcsatlakozások szintbehozása és az útburkolati jelek felfestése maradt hátra. Ezek miatt viszont már nem lesz érvényben útlezárás, forgalomirányítás, mindössze lokális, rövid idejű korlátozásokra lehet majd számítani. A sebességkorlátozás és az előzési tilalom azonban még érvényben lesz, hiszen az úttest mentén tovább folynak a munkálatok – hangsúlyozta az igazgató.

vh-2Fotó: Matey István

Az útburkolati jeleket a későbbiekben, a jövő hét folyamán festik fel. Szoták Zoltán elmondta, ezzel azért kell várni, mert a friss aszfalt legfelső, bitumenes részét a forgalomnak és az időjárásnak „koptatnia” kell. Ha már most felfestenék a jelzéseket, akkor azok a legfelső réteggel együtt lekophatnának.

BR


A vasúti átjárónál már csökkent a várakozási idő
Debrecen - A közlekedésfejlesztési program részeként befejeződött a Gázvezeték utca korszerűsítése. Idén márciustól a Gázvezeték utca átalakításáért „izgulhattunk”. Arról, hogy azon a részen milyen átalakításokat végzett a kivitelező, hétfőn tájékoztatott Komolay Szabolcs alpolgármester. Összessé...