Fellázadtak az internetfüggők a rehabilitációs táborban

Fellázadt a katonai módszerek ellen egy internetfüggőkből álló csoport, akiket egy rehabilitációs táborban próbáltak átnevelni Kína keleti, Csiangszu tartományában – közölte a kínai állami média csütörtökön.

A 14 fiatal ágyhoz kötözte oktatóját és elmenekült az intézményből. Később azonban a rendőrök elfogták őket, mert nem fizettek egy taxisnak.

A 15 és 22 év közötti “lázadókért” szüleik mentek a rendőrségre, és egy kivétellel mindenkit visszaküldték az internet-függőséget kezelő központba – közölte a Global Times című helyi lap.

“Fegyelmet kell tanítanunk nekik és segíteni őket abban, hogy normális életet éljenek” – idézte az újság a tábor egyik munkatársát, aki elismerte, hogy katonai kiképző módszereket is alkalmaznak.

A múlt hónapban a déli Kuanghszi tartományban 10 év börtönre ítélték egy hasonló átnevelő tábor két oktatóját, akik agyonvertek egy 15 éves internetfüggőt.

A Global Times azt írja, hogy a fiatalok fejlődését vizsgáló egyik állami szervezet szerint, Kínában 24 millió tinédzser függ a világhálótól. A függők csaknem fele pedig többnyire szerencsejátékokkal tölti idejét az interneten.

– Független HÍrügynökség –