Felkiáltójeles élmények sora

Varga Klári
Varga Klári - © Fotó: Matey István
Debrecen – „Felvillanyoz a Tankcsapda! És Szabó Balázs bandája! És nyár, Nagyerdő! És Drága Debrecen! Szeretem!” Csupa felkiáltójeles élmény, érzés villant be Varga Klárinak, amikor a Campus Fesztiválról érdeklődtünk tőle. A Csokonai Színház Jászai Mari-díjas – és Kaszás Attila-díjra jelölt – színművésze eddig kétszer járt a stadion köré szervezett óriási bulin.

Tavaly egy olyan előadót sikerült meghallgatni, akivel a következő évadban összefonódott alkotói tevékenységük.

„Sophie Agnel koncertjét tátott szájjal néztem végig. A francia zongoraművész a hagyományos zongorajátékot felkavaró, új technikával ötvözi. És mindennek az alapja a forró szenvedély. Ráadásul preparált zongorán játszik. (Olyan zongora, melynek húrjaira vagy a húrjai közé a hangzás megváltoztatása érdekében különböző tárgyakat, például csavarokat, gumit, fadarabot helyeznek – a szerk.) Együtt dolgoztunk vele a Ha álom az élet című színházi előadásunk kapcsán.”

Felidézte egy benyomását: „Több, mint 20 éve a Sziget Fesztivál az első éveiben felszabadítóan ártatlan, erős összetartó energiákkal hömpölygött. Mennyi baráttal találkoztunk, buliztunk, táncoltunk reggelig. Most ezt érzem a Campuson!”

HaBe


Fotó: Molnár Péter
Debrecen - Ahogy már megszokhatták, idén is rengeteg fotóval, videóval, élő hangulatjelentéssel, interjúval és beszámolóval jelentkeztünk a debreceni Campus Fesztiválról. A buli négy napon keresztül tartott a Nagyerdőn. [liveticker name="campus-fesztival-2018"]