Felkerült a hab a születésnapi tortára: Kovács Balázs nyolcadik lett az ifi triatlon Eb-n

Kovács Balázs
Kovács Balázs - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Nyolcadik helyen végzett a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola triatlonistája, Kovács Balázs a tiszaújvárosi Ifjúsági Európa-bajnokságon.

A 16. születésnapját épp a döntő napján ünneplő debreceni tehetség a hétfő esti, harmincfős fináléban az 500m úszás után a 16. helyen állt, majd a 12,5 km-es kerékpározást követően visszacsúszott a 20. pozícióba. A kiváló futásnak (3,6 km) köszönhetően viszont egészen a nyolcadik helyig lépett előre.
A lányoknál Putnóczki Dorka, míg a fiúknál Lehmann Csongor legjobb magyarként, egyaránt a 4. helyen zárt.

A DSC-SI versenyzője elmondta: – Úgy álltam oda a rajthoz, hogy az első tízben szeretnék végezni. Az első számnál, az úszásnál nagy volt a „verekedés”, de szerencsére a kerékpározás alatt összeállt egy nagyobb csoport, ami kedvező volt számomra. A futásnál mindent kiadtam magamból, nagyon elégedett vagyok – fogalmazott.

Edzője, Pap Zsolt szerint „mivel Balázsnak ez volt az első nagy nemzetközi megmérettetése, ahol az egy évvel idősebbek között indult, ezért nagyon elégedettek vagyunk az elért eredménnyel. Szép születésnapi ajándék ez a nyolcadik helyezés, egyben pedig biztató is a jövőre nézve, hiszen ebben az évben még komoly feladatok várnak rá. Többek között hétvégén a Junior Európa Kupán, majd az Európai Olimpiai Reménységek versenyén áll rajthoz”.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából


hirdetés