Feljelentés a Bellegelő kerti szemetelés ügyében

Szemét a Bellegelő kertben
Szemét a Bellegelő kertben - © Fotó: magánarchívum / olvasói fotó
Debrecen – Április elején jelentek meg a sajtóban azok a fotók, amelyek illegálisan lerakott hulladékhegyről készültek a Bellegelő kertben. A debreceni önkormányzat közleményben tudatta: feljelentést tesz a szemét ügyében, és intézkedik a hulladék elszállításáról.

A debreceni önkormányzat minden jogszerű eszközzel küzd az illegális lerakók ellen. A folyamatos szemléletformálás mellett is évente 20 millió forintot kénytelen fordítani a keletkező illegális hulladék elszállítására.

Ebben az évben elindult a TeSzedd! De inkább ne dobd el! akció is, amelyben hétről-hétre egyre több önszerveződő csoport vesz részt.

Ezek ismeretében különösen felháborító, hogy ismeretlenek szemétlerakónak használják Debrecen közterületeit, jelen esetben a Bellegelő kert erdős részét – olvasható az önkormányzati híradásban.

A debreceni önkormányzat most is, mint minden hasonló esetben, feljelentést tesz a szemét ügyében, és intézkedik a hulladék elszállításáról. Egyben felhívjuk mindenki figyelmét arra, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot ingyenesen el lehet szállítani az István úti Hulladékudvarba.


Debrecen–Haláp – Több mint 100 köbméter szemetet gyűjtött össze csaknem száz aktivista a településrészen a Tisztítsuk meg Halápot környezettisztasági akcióban a Gyermekekért Közhasznú Egyesület és a debreceni önkormányzat felhívására. A munka jutalma egy finom ebéd volt – a tavalyihoz hasonlóan ...

Debrecen - Közel 100 fő gyűlt össze a halápi volt Bokorhegyi Iskolánál, a Gyermekekért Közhasznú Egyesület és Debrecen Város Önkormányzatának "Tisztítsuk meg Halápot" felhívására. Az akcióhoz szép számmal csatlakozott a Debrecen Közterület Felügyelete, a halápi Erdészet, Haláp- Nagycsere Polgárő...