Felismerhetetlenségig égett a férfi Hajdúnánáson

Felismerhetetlenségig égett a férfi Hajdúnánáson
Egyelőre még nem tudták azonosítani azt a 42 év körüli férfit, akit pénteken délelőtt ért halálos áramütés Hajdúnánáson a transzformátor állomáson – tudtuk meg Csatári József, mentésirányítótól.

16:30

A munkatársak felelősségét is vizsgálják

– Délelőtt 10 órakor érkezett Hajdúnánás Rendőrkapitányságra bejelentés, miszerint 9.30 körüli időben egy E-on-os dolgozót 22 ezer Volt áramütés ért – közölte a HAON-nal Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivője.

– Hajdúnánáson a Balmazújvárosi út mentén lévő transzformátor állomáson három E-on-os dolgozó végezte a szokásos karbantartást. Lefesztelenítették, lekapcsolták a hálózatról a transzformátort, hogy elvégezhessék annak takarítását és egyéb munkálatait. Egy helyiség azonban nagyfeszültség alatt maradt. Ott semmilyen munkát nem kellett és nem is volt szabad végezniük. Az önálló munkavégzési jogkörrel rendelkező két dolgozó – míg egyéb tevékenységet folytatott – a harmadik személyt, 42 éves társukat, felügyelet nélkül hagyta, aki ismeretlen okból bement a nagyfeszültség alatt álló transzformátor szekrénybe – tudatta a részleteket a hadnagy. A 42 éves, tiszaberceli férfit 22 ezer Volt áramütés érte és azonnal meghalt.
A Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség vizsgálatot folytat a szabályszerű munkavégzéssel kapcsolatosan. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében, rendkívüli haláleset miatt indított eljárást valamint vizsgálja a két önálló munkavégzési jogkörrel rendelkező szakember büntetőjogi felelősségét is – tudtuk meg Kelemen Évától.

13:40

Védőruha nélkül mászott a trafoszekrénybe

Elképzelhető, hogy nem baleset történt péntek délelőtt a hajdúnánási trafóállomáson, ahol egy 42 éves tiszaberceli férfi vesztette életét áramütés következtében. Bár még jelenleg is tart a helyszíni szemle, annyit azonban sikerült megtudnunk Kelemen Éva rendőrségi szóvivőtől, munkatársaik vizsgálják, hogy öngyilkossági szándék állhat-e atragikus eset hátterében. – A 42 éves  elvált férfi a délelőtt folyamán sokat telefonált. Ezt követően történt a tragédia. Eddigi információink szerint védőfelszerelés nélkül mászott be egy trafószekrénybe, ahol 20 ezer volttól szenvedett halálos áramütést – mondta a hadnagy.

12.10

Sokkot kaptak a kollégái

Az E.On munkatársa volt az a férfi, akit péntek délelőtt több ezer voltos halálos áramütés ért a hajdúnánási trafóállomáson – tudtuk meg Egyházi Nikolettától, a cég sajtóreferensétől.

A szakember épp az egyik alállomáson dolgozott két kollégájával, amikor eddig ismeretlen okból halálos áramütés érte. Információink szerint kollégái jelenleg nincsenek olyan állapotban, hogy részleteket közöljenek a történtekről. – A baleset okát és körülményeit jelenleg is vizsgálják munkatársaink – mondta a sajtóreferens.

11.30

Az áldozat teste a felismerhetetlenségig megégett, így egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy az E.On szakembere volt-e vagy esetleg civil. A rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is vizsgálják a halálos kimenetelű baleset körülményeit. Részletek később…


Rövid időn belül helyreállt a szolgáltatás
A péntek délelőtti nánási tragédia következtében több ezer fogyasztó maradt áram nélkül. – Délelőtt 9 óra 44 perctől kezdődően 10 óra 12 percig tartott a leállás, mely Hajdúnánás, Hajdúdorog és Tiszavasvári egy részét érintette, de azóta már zavartalan a szolgáltatás – tudatta Egyházi Nikoletta az E.On sajtószóvivője.