Félig tele

Akt.:
A berekböszörményi községháza
A berekböszörményi községháza - © Fotó: Matey István
Az álmosdi polgármestertől szabadulna a képviselő-testülete, mondván, milliós szerződéseket kötött önhatalmúan (az érintett nem cáfol, azóta is várjuk a reagálását, amit hetekkel ezelőtt ígért…). Ratalics László írása.

Újlétán egyszerűen elcsapták az alpolgármestert, csak mert szabódott aláírni a polgármester fiának a helyi művelődési házba szóló munkaszerződését. A békétlenség szellemét még az sem tartotta a palackban, hogy mindketten fideszesek.

Bojton júniusban időközi választást kell kiírni azután, hogy a képviselő-testület tagjainak viszonya visszafordíthatatlanul elmérgesedett.
A püspökladányi önkormányzathoz kötődő korrupciós ügyben már javában zajlik a büntetőeljárás (milliókat fizettek ki „tanulmánynak” nevezett, valójában mit sem érő papírokért), ebben maga az ügyészség fogalmazott úgy, hogy a néhai országgyűlési képviselőnek, Arnóth Sándornak a vádlottak padján volna a helye – ha élne.

S nem lehetséges elmenni szó nélkül a balmazújvárosi polgármester ellen, szintén korrupció vádjával folyó eljárás mellett sem, ami miatt a korábbi városvezető, Tiba István körül is ritkulhat a levegő (őt ma még védi a parlamenti képviselőként élvezett mentelmi jog, de holnap…).

Mindehhez képest szerencsétlen Nagy Ernő pisloghat, mint hal a szatyorban, hogy a figyelem fókuszába kerül. A jó lelkületűnek leírt polgármestert bizonyára senki nem bántaná néhány görbe este miatt, itt azonban már többről van szó, testületi ülések, tárgyalások múltak el a község választott vezetője nélkül, ami komolyan felveti az alkalmasságát. Ha vissza akar jönni a meccsbe, tiszta vizet kell öntenie – a poharába.

– Ratalics László –


A polgármester nélkül is születnek döntések
Berekböszörmény – Időnként hetekig nem tudja ellátni feladatát Nagy Ernő berekböszörményi polgármester – értesült a Hajdú-bihari Napló. Akivel csak beszéltünk helyben, azt mondja: azért, mert italozik. Bár ő állítja, nincsenek alkoholproblémái, április végén, május elején volt a harmadik olyan időszak, amikor – ahogy a helyiek fogalmaznak – „nincs a helyzet magaslatán”. Több helybeli állítja, előfordult, hogy az ital miatt a testületi ülést sem tudta levezetni. Akadályoztatása esetén korábban leginkább a leváltott alpolgármester helyettesítette, újabban pedig az utódja, Ferenczi Donát. Április végi látogatásunk alkalmával őt találtuk a polgármesteri irodában. Ő lett a kedvezményezettje a faluvezető betegségének és a személycserének is. Úgy tűnik azonban, a képviselők többségének vagy nincs ellenére a jelenlegi helyzet, vagy tehetetlenek.









hirdetés