Félidőnyi álom a Kohász otthonában, mégsem sikerült győzni

Siska Pálma
Siska Pálma - © Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Remek első félidő után 15 perces rövidzárlat lett a debreceniek veszte Dunaújvárosban.

A vártnál sokkal nagyobb erőbedobásra kényszerítette a DVSC-TVP a Dunaújvárosi Kohászt a szombaton megrendezett bajnoki összecsapáson. A hajdúságiak remekül kezdtek, nagyon jól védekeztek, s az ellenfél kapuja előtt eredményesek tudtak lenni, így meglepetés lógott a levegőben a szünetben, miután 18–14-re vezettek az idegenben kézilabdázó lokisták. A szünet után fordult a kocka, a DVSC bennmaradt az öltözőben, a vendéglátók fordítottak, s nagy csatában 28–24-re diadalmaskodtak.

Siska keze gipszben

A bravúros Loki-diadal elmaradt, ráadásul Siska Pálma kézsérülést szenvedett, aminek következtében hetekre kidőlt a sorból. – Éppen védekeztem, amikor egy szerencsétlen ütés következtében a bal kezem gyűrűsujjában letört egy darab csont. Begipszelték a kezem, várhatóan három hétig nem léphetek pályára – adott tájékoztatást az állapotáról a Naplónak a cívis átlövő. Siska Pálma kérésünkre értékelte a szombati összecsapást.

– Nagyon jó első félidőt produkáltunk, összeszedett védekezés jellemezte a társaságot, a kapusteljesítményünk átlagon felüli volt és a helyzeteink többségét gólra tudtuk váltani. A saját kapunk előtt meccsről meccsre jobbak vagyunk, ezt láthatták a szurkolóink is Dunaújvárosban az első félidőben. Sajnos a második játékrész már nem így sikerült, Bulathék keményebben védekeztek, s nem találtuk a játékuk ellenszerét. A szünet utáni 15 percben megfordították az állást, s ez a rövidzárlat meghatározta a találkozó végkimenetelét. A második félidőben sok volt az eladott labda és a kihagyott ziccer, fontos pillanatokban hibáztunk, nem úgy koncentráltunk, ahogy kellett volna – fogalmazott Siska Pálma.

Győzelem a cél

A piros-fehérek bal oldali átlövője úgy érzi, egyre több jel mutat arra, hogy a Tone Tiselj által irányított gárda jó irányba halad. Siska elárulta, a szerdai, Vác elleni Magyar Kupa-meccsen csakis a győzelem az elfogadható eredmény a számukra, hiszen hazai környezetben lépnek pályára.

HBN-BN