Félidőben a regionális operatív program

Debrecen – Idén júniusig 75 pályázaton 216 milliárd forintra lehetett jelentkezni az Észak-Alföldön.

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács leköszönő elnökével, Gazda Lászlóval együtt tartott tájékoztatót pénteken Debreczeni Ferenc a regionális fejlesztési ügynökség vezetője, aki beszámolt az Észak-Alföldi Operatív Program eddigi eredményeiről és további lehetőségeiről.

Eszerint 2007 és ’13 között összesen 298 milliárd forintot lehet felhasználni a program keretében. Ebből eddig 216 milliárd forintra lehetett pályázni, és a 75 kiírásra összesen 2 437 pályázat érkezett be, az igényelt támogatás összege meghaladta a 430 milliárdot.

A beérkezett pályázatokból 760 már végleges támogatói döntéssel rendelkezik, melyek kötelezettségvállalása 119 milliárd forint. Közülük 583 nyertessel már a szerződéskötés is megtörtént, több mint 86 milliárd forint támogatási összegre, amiből eddig közel 34 milliárd forintot ki is fizettek.

Idén a program keretében telephelyfejlesztésre 3,4 milliárd, regionális jelentőségű klaszterekre 925 millió, ipartelepítésre 2 milliárd, nevelési intézmények fejlesztésére 1,2 milliárd, régiós civilszervezetek infrastruktúra fejlesztésére 1,5 milliárd forintra lehet pályázni.

HBN