Félhold Fesztivál Budapesten

Zenés, táncos programokkal, gasztronómiai érdekességekkel és számos más rendezvénnyel várják az érdeklődőket a Félhold Fesztiválon május 2-a és 7-e között Budapesten. .

A fő helszín a Dürer Kert lesz – mondta a Független Hírügynökségnek Tóth Ágnes kommunikációs felelős. Hozzátette: az a cél, hogy közelebb hozzák a török kultúrát a magyarokhoz.

A Félhold Fesztivált idén rendezik meg először, május 2-a és 7-e között várják az érdeklődőket a Dürer Kertben, de lesz egy program a Magyar Történeti Múzeumban is. Az egyhetes rendezvénysorozatban helyet kap a zene szinte minden műfaja, a rocktól a dzsesszen át a Szúfi dallamokig, ismert török művészek közreműködésével, gasztronómiai bemutatók kíséretében. Néptáncettüsek, kórusok is fellépnek majd, és nyelviskolák is bemutatkoznak, de kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket. A programokról részletesen a www.eutorokegyesulet.hu vagy a www.felholdfesztival.eu internetes oldalakon lehet olvasni.

A szervezők a fesztivált követően egy éven keresztül minden hónapban különféle kulturális programokat szerveznek majd: irodalmi, tánc- és filmművészeti estekkel, tudományos és kulturális ismeretterjesztő szemináriumokkal, kiállításokkal, színházi előadásokkal próbálják színesíteni Budapest kulturális életét.

– Független Hírügynökség –