Felháborító bánásmód a háziorvosnál

Felháborító bánásmód a háziorvosnál
Minap módfelett bosszantó dolog történt velem szeretett háziorvosomnál. Évtizedek óta egész családom nagy megelégedésére járunk hozzá, eddig nem volt hasonló problémánk.

A napot a párommal a kardiológián töltöttük egy kivizsgálás miatt. Ezt a vizsgálatot számos egyéb vizsgálat előzte meg, mert komoly műtét előtt fő az óvatosság. Mivel párom egy vérhígító tablettát szed, az egyik szakorvosi véleményen szerepel, hogy a műtétet megelőzően át kell állni egy másik típusú gyógyszerre, illetve injekcióra.

Átgázolt rajtunk

Papírok rendben, időpont stimmel, megyünk a fent említett házi orvosunkhoz. Éppen helyettesítés van, kedvenc orvosunk nincs, helyette fogad bennünket kedves doktor néni. Előadjuk a problémát, megyünk a műtétre 5 nap múlva, legyen szíves a szakorvos álltal a papíron szereplõ injekció felírására. Ekkor a számítógép másik oldalán egy fellengzős hangnemű királynő, azaz az asszisztens kérdi, van X papírunk? Mondjuk neki, itt van minden, olvassák el, tisztelettel le van írva, csak a gyógyszerért jöttünk. Ekkorra már a doktor néni csak suttogott és az asszisztens egyre magasodó hangnemével átgázolt rajtunk, bizony itt nem lesz felírva a kért gyógyszer! Hivatkoztam a műtét időpontjára a szakorvosok által leírtakra, melyben egyértelműen ott áll, mi a teendõ. Válasz: én ne magyarázzam el neki, ő jobban tudja mit kell tenni.

Vesztett helyzet

Felmértem, vesztett helyzetben vagyok a háziorvosokkal együtt, itt már nincs szükség senkire, csak az asszisztensekre, Ők mindent tudnak. Ekkor már félve kérdeztem meg, mit tegyünk, ő elém dugott egy beutalót, menjek a belgyógyászatra kiíratni a gyógyszert. Hol van a régi drága Erzsike nénink? Mindenkit keresztnéven szólított, mindenkinek tudta, mi a nyűge-baja, na meg emberségesen és szakszerűen ellátta a dolgát…

Név és cím a szerkesztőségben