Felgyújthatták a budakeszi luxusházat, a rendőrség eljárást indított

Budapest, 2012. augusztus 17., péntek (MTI) – Az elsődleges tűzvizsgálati szakvélemény szerint szándékos gyújtogatás okozhatta a tüzet csütörtök este egy budakeszi luxusvillában; a rendőrség rongálás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Kovács Viktória tájékoztatása szerint a szándékosságra, illetve a kárérték nagyságára való tekintettel indult meg a bűncselekménynek számító rongálás miatti eljárás. A helyszínen megkezdődött a bűnügyi szemle – tette hozzá.

Az MTI információi szerint a Makkosi út végén álló, mintegy 1500 négyzetméteres ingatlankomplexumban több száz millió forintos kár keletkezett, miután a tűzben a villa tetőszerkezete teljesen megsemmisült, s néhány helyiség is kiégett.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt mondta az MTI-nek, hogy a villa főépülete kapott lángra, innen terjedt át a tűz a csatolt egységek közül kettőre. A lakásban senki sem tartózkodott, senki sem sérült meg.

A lángok megfékezésére 50 tűzoltót vetettek be, ők 9 vízsugárral oltották el tüzet, az utómunkálatokkal péntek hajnali 5 órára végeztek – fűzte hozzá a szóvivő.

MTI