Felgöngyölítette a rendőrség a hadházi lopási ügyet

Felgöngyölítette a rendőrség a hadházi lopási ügyet
© Fotó: police.hu
Hajdúhadház – A nyomozók befejezték az ügyek vizsgálatát – tudatta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfival szemben – olvasható a police.hu-n.

Mint arról korábban hírt adtunk, egy férfi február 11-én társával bement egy ház udvarába, ahol a garázsban kutattak. Miután a két férfi rátalált négy láncfűrészre, azokat magukhoz vették, azonban ekkor a sértett rajtakapta őket, de két eszközt ennek ellenére sikerült ellopniuk.

A rendőrök február 18-án elfogták B. Csabát, aki a megalapozott gyanú szerint társával betört az ingatlanba. A nyomozók a hajdúhadházi lakost a rendőrkapitányságon kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – áll a rendőrségi közleményben.

A rendőrök beazonosították B. Csaba társát, a 46 éves L. Attilát, akivel szemben a rendőrség elfogatóparancsot adott ki. A hajdúhadházi járőröknek március 2-án olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a körözött férfi egy helyi ingatlanban bujkál. Az egyenruhások elfogták, majd előállították L. Attilát, akit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt – tájékoztatott a megyei főkapitányság.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai az ellopott szerszámokat megtalálták, és február 27-én visszaadták a sértettnek.

Az ügy felderítése során beszerzett információk alapján L. Attila gyanúsítható azzal is, hogy egy másik sértett ingatlanjából két kerékpárt lopott el.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.