Felfüggesztették az ittas beteghordókat

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: AFP
Berettyóújfalu – Elismerték, hogy több üveg sört és töményt is fogyasztottak a betegszállítók.

Nem ejtették le a halottat, viszont annak beütődött a feje az elhunytak szállítására való kocsi kiálló fémrészébe, ami a bádogborítású tetőt tartja – közölte Muraközi Zoltán, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház főigazgatója a péntekről szombatra virradóan történt eset kapcsán, amikor két betegszállító minősíthetetlenül, ittasan viselkedett. Az sem igaz, hogy alvó beteget akartak tévedésből a hullaházba szállítani.

– Éjfél után a krónikus A osztályra egy női halottért ment a két férfi betegszállító hangoskodva, csapkodva, ezért a nővérek velük tartottak. a nőt még sikeresen elszállították, később történt, már a krónikus B osztályon, hogy egy férfi elhunyt, akit már csak második nekifutásra tudtak feltenni a kocsira, de nem ejtették le – mondta a főigazgató javítva a hétfői médiahírekben megjelenteket, hozzátéve, mindenképpen kegyeletsértésnek tartja a történteket, ezért az új körülmény sem menti a történteket.

– Az esetet a nővérek azonnal jelentették az igazgatóságnak, megszondáztattuk a betegszállítókat, a vizsgálat pozitív volt, de ők is elismerték, hogy több üveg sört és töményt is ittak. At elhunyt sérülését megnéztem, horzsolás van a fején, nincs törés – folytatta.

Régi dolgozóik

Amikor arról érdeklődtünk, vajon a férfiak egy külső betegszállító cég alkalmazottai-e, esetleg részmunkaidőben – tehát nem ismerősek a kórházban – Muraközi Zoltán elmondta, hogy ők a kórház közalkalmazottai, teljes munkaidőben végezték az osztályok és részlegek közötti betegszállítást két műszakban, éjjel ketten voltak ügyeletben. Egyikük már 25 éve, a másik több, mint tíz éve a kórház dolgozója, ezért miután felmérték mit tettek, már nagyon bánták a történteket. A munkaviszonyukat hétfőn reggel felfüggesztették, elbocsátják őket – tudtuk meg.
Az elhunyt férfi haláláról, ahogy kell, hivatalos értesítést küldött a kórház a családnak, az intézményben történt további dolgokról pedig személyesen tájékoztatta őket Muraközi Zoltán. – Ma reggel személyesen kértem elnézést tőlük, és a kegyeleti szolgáltatás költségét elengedtük – mondta a főigazgató.

HBN-Barak Beáta


Volt, lesz is szonda

Eddig szúrópróbaszerűen, vagy a kollégák jelzése alapján végeztek szondáztatást a berettyóújfalui kórházban. Ha ittasságot jelzett a szonda, fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Mostantól, ha nem lesz törvényi akadálya, minden gépjárművel érkező és távozó dolgozó, valamint többek között a betegszállítást végzők körében is bevezetik a digitális szondáztatást – mondta a főigazgató. ​

Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui kórházban
Ittas betegszállítók elejtettek egy halottat a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban péntekről szombatra virradó hajnalban – közölte az RTL Klub híradója vasárnap este.
hirdetés