Felfüggesztették az álmosdi polgármestert

Akt.:
Köteles István
Köteles István - © Fotó: HBN-archív
Álmosd – A képviselő-testület indított fegyelmi eljárást Köteles Istvánnal szemben.

Egyhangú döntéssel fegyelmi eljárást kezdeményezett a mintegy 1600 lelkes község 3-3 fideszes és független önkormányzati képviselője Köteles István polgármester (Fidesz-KDNP) ellen a március 16-i képviselő-testületi ülésen – tudta meg a Napló. Az eljárás legfeljebb 30 napig tarthat, a felfüggesztés is erre az időre szól – mondta el érdeklődésünkre Császár László jegyző, hozzátéve: bár jogában állt, Köteles István nem fellebbezett a döntés ellen.

A jegyző a fegyelmi eljárás okáról nem kívánt részleteket közölni, a felfüggesztett polgármestert pedig hiába kerestük csütörtökön napközben, nem reagált sem telefonhívásra, sem üzenetre. Lapunk információi szerint az ügy hátterében az áll, hogy a képviselők szerint a polgármester nem számolt be bizonyos önkormányzati kiadásokról, azokról egy személyben döntött.

Kötelest a felfüggesztés idejére Markocsány Tamásné alpolgármester (Fidesz-KDNP) helyettesíti korlátozott jogkörrel. A fegyelmi következményeként a polgármester tisztségében nem váltható le, ugyanakkor megrovással, illetménycsökkentéssel sújthatják.

HBN
hirdetés