Felfüggesztették a takarékszövetkezeti integrációs szervezet közgyűlését

Budapest – Az igazgatóság javaslatára felfüggesztették a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) péntekre alapszabály-módosítás miatt összehívott közgyűlését, amit július 8-ra hívtak össze újból – közölte a takarékszövetkezeti szektor intézményvédelmi feladatait ellátó SZHISZ az MTI-vel.

A közlemény szerint a felfüggesztés oka, hogy Polacsek Csaba 2016. június 30-án lemondott igazgatósági tagságáról, az igazgatóság ezért új napirendi pont felvételét javasolta. Erről azonban nem hozhattak döntést, mert nem jelent meg a szervezet teljes tagsága a közgyűlésen.

A tájékoztatás szerint július 8-án az integrációs törvény júniusi módosítása nyomán szükségessé vált alapszabály-módosítás mellett személyi kérdésekről is dönthetnek, amennyiben a szervezet teljes tagsága képviselteti magát.

Felidézték, az Országgyűlés június 7-én fogadta el a szövetkezeti hitelintézetek integrációjával összefüggő törvények módosítását, amely megerősítette az SZHISZ-t a takarékszövetkezeti integráció első számú központi szerveként, egyben jelentősen kibővítette hatásköreit. Az SZHISZ a törvény kihirdetését követően haladéktalanul megkezdte a felkészülést a jogszabályokban foglalt előírások végrehajtására – áll a közleményben.

– MTI –