Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nébih

Budapest – Felfüggesztette egy budapesti cukrászüzem működését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy múlt heti ellenőrzés során, ugyanis az üzemben jelöletlen alapanyagok, ismeretlen gyártási idejű félkész- és késztermékek, valamint súlyos higiéniai problémák voltak – közölte a Nébih kedden az MTI-vel. Az eljárásban érintett cukrászüzem a kormany.hu oldalon található “jogsértési lista” alapján a Goldmann és Társa Kft.

Kiemelték: a Nébih szakemberei a helyszínen megállapították, hogy az üzemben nem megfelelően takarították ki a termelő- és raktárhelyiségeket, amelyek ráadásul túlzsúfoltak voltak, valamint hiányoztak a higiénikus kézmosás és mosogatás feltételei. Az üzemben lejárt, jelöletlen alapanyagokat tároltak, a raktárban a polcok és a csomagolóanyagok pedig egérürülékkel voltak szennyezettek.

A vállalkozás több félkész- és készterméknél nem tudta igazolni a gyártás időpontját sem. Az üzem annak ellenére, hogy kiskereskedelmi tevékenységet is folytatott, online pénztárgéppel nem rendelkezett.

Az eljárás során a hatóság 334 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból és semmisített meg, továbbá arra kötelezte a gyártót, hogy azon termékeit, amelyeknek még nem járt le fogyaszthatósági ideje hívja vissza a kereskedelemből – olvasható a közleményben.

A céget a Nébih és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közösen ellenőrizték.

Az eljárás során feltárt problémák miatt a Nébih szakemberei a higiéniai hiányosságok kijavításáig felfüggesztették az üzem működését. A vállalkozás az előírásoknak azóta eleget tett, így a megismételt hatósági szemlét követően folytathatta tevékenységét.

Az üzem több százezer forintos pénzbüntetésre számíthat, emellett viselnie kell a megsemmisítés költségeit is – közölték.

– MTI –
hirdetés