Felfüggesztett fogház a halálos támadásért

Debrecen – A vádlott nagytestű kutyái falkában rontottak rá a sértettre.

Két év – végrehajtásában 5 évre felfüggesztett – fogházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Törvényszék kedden azt a nagyhegyesi férfit, akinek nyolc kutyája halálra marcangolta a tanyaszomszédot 2010-ben. Cz. Sándort gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt marasztalta el az elsőfokú bíróság, kötelezve a 750 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a védő felmentésért fellebbezett, míg a vádlott 3 nap gondolkodási időt kért.

A bíróság megállapítása szerint a tragédiát megelőző években a nagyhegyesi és a hajdúszoboszlói jegyző is szabálysértési figyelmeztetésben részesítette a vádlottat, míg a gázszolgáltató olyannyira veszélyesnek ítélte a helyzetet, hogy ultrahangos kutyariasztóval látta el dolgozóit. Az öt komondortól és a három labrador-kuvasz keveréktől a sértett is félt, sokaknak panaszkodott erről. A jó viszony érdekében nem tette szóvá, ám védekezésül láncos botot tartott magánál. Ennek ellenére a támadás alkalmával esélye sem volt a nagytestű, falkában támadó házőrzőkkel szemben.

További részletek a szerdai Naplóban.

HBN


Hanyagság a halálos kutyatámadás hátterében
Debrecen – A legmagasabb időtartamú, 5 év felfüggesztés mellett két év fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, akinek 8 kutyája 2010 őszén támadt rá tanyaszomszédjára Nagyhegyesen. Az áldozatnak esélye sem volt a nagytestű, falkában támadó házőrzőkkel szemben, kórházba szállítását követően 3 nap múlva belehalt sérüléseibe.


Felfüggesztett fogház halálos kutyatámadás miatt
Debrecen, 2014. július 1., kedd (MTI) – Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt a legmagasabb időtartamra, öt évre felfüggesztett, két év fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék kedden azt a férfit, akinek nyolc kutyája 2010 őszén rátámadt tanyaszomszédjára Nagyhegyesen. Az áldozatnak esélye sem volt a nagytestű, falkában támadó házőrzőkkel szemben, és három nap múlva belehalt sérüléseibe – tájékoztatta a törvényszék szóvivője az ítélethirdetés után az MTI-t.