Nagyvilág

2008.04.04. 19:53

Heves viták a "terhes férfiról"

<p>Heves vitákat váltottak ki az Egyesült Államokban a transzszexuálisok jogai Thomas Beatie terhessége kapcsán.</p>

A 34 éves Beatie nőnek született, majd férfivá operálták. A törvény szerint jelenleg férfi, mégis egy 6 hónapos magzatot hord a testében, mint az ultrahangos vizsgálat kimutatta: egy kislányt.

A hírverés szerint ő a világ első férfija, aki állapotos lett. Több orvos szerint azonban nem történt csoda, még ha kívülről így is látszik. Amikor Beatie-t átoperálták, akaratának megfelelően csupán a melleit távolították el, viszont meghagyták a többi női nemi szervét. Aztán tesztoszteronnal, vagyis férfi hormonnal kezelték. A kétkedő orvosok szerint ez éppen elég volt ahhoz, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, egy spermadonortól teherbe essen, most pedig szakállasan, mellek nélkül úgy nézhet ki, mint egy várandós férfi.

"Úgy érzem, nem egy nő, vagy egy férfi vágya, hogy gyereke legyen, hanem az emberé. Én is ember vagyok, és jogom vagy ahhoz, hogy biológiai gyermekem legyen" - mondta Beatie a híres tévésnek, Oprah Winfrey-nek, akinek 1 millió dollárért eladta terhessége történetét.

  • Teherbe esett egy férfi
  • Férfiként él tovább az atlétanő
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!