Felfrissíti az Újkertet a hőszolgáltató

Távhórendszer felújítás az Újkertben
Távhórendszer felújítás az Újkertben - © Fotó: Matey István
Debrecen – Kisebb-nagyobb munkaterületeket kénytelenek kerülgetni a gyalogosok az Újkerti Lakótelepen ezekben a napokban.

Kovács Zsolttól, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. szolgáltatási igazgatójától megtudtuk, hogy a Jerikó 13. ABC, a Jerikó 36. és 25. lakóépületek, valamint a Cívis utca 18. szám alatt működő posta épülete mellett 12 nagy átmérőjű távvezetéki elzáró szerelvény cseréjét végzik.

A munkák július 1-jén kezdődtek és várhatóan augusztus 5-én fejeződnek be. A beruházásra azért volt szükség, mert a 35–40 éve beépített tolózárak elhasználódtak, így már nem lehetett a közöttük lévő távvezeték szakaszokat kizárni. A gyors hibaelhárítás során ennek nagy jelentősége van. A szerelvénycserék 10,4 millió forintba kerülnek, melyet a cég saját forrásból finanszíroz.

Távhórendszer felújítás az Újkertben

A korábbi években kialakított körvezetékes rendszernek köszönhetően a Füredi Lakóparkban 1 nap reggeltől estig, 3 újkerti lakóépületben pedig csak 3 órára szünetelt a melegvíz-szolgáltatás – közölte Kovács Zsolt.

HBN–OCs

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

Sporthírek


hirdetés