Félezer karatést várnak a szentesi vb-re

Budapest – Huszonkét országból félezer résztvevőt várnak a szervezők a kyokushin karatésok korosztályos világbajnokságára, amelynek Szentes ad otthont június 25-én.

A keddi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyerekektől kezdve egészen a 25 évesek korosztályt mozgósítja a hónap utolsó szombatján zajló esemény, amelyen a magyar kiós társadalmat 300 versenyző reprezentálja. A vb-n küzdelemben és formagyakorlatban osztanak ki érmeket

Brezovai Sándor főszervező elmondta, hogy Európán kívül Ausztráliából is jön válogatott, Romániából négy csapat is indul, a legtöbben pedig a szovjet utódállamokból érkeznek. Az esemény fővédnöke Simicskó István honvédelmi miniszter.

Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke, egyúttal a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke kitért rá, hogy a karate ott lesz a 2020-as tokiói olimpián, ezért különösképpen fontos az összefogás, az egység erősítése a stílusszervezeteknél is. Ezzel összefüggésben kiemelte, hogy a szentesi vb-n minden nagyobb hazai kyokushin szervezet képviselteti magát.

– MTI –

Címkék: ,