Feleségének adta a lopott mobilt

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járási Ügyészség gyorsított eljárás keretében a Debreceni Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki egy helyi taxitársaság dolgozójaként a talált tárgyak közül ellopott egy mobiltelefont – olvasható a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a sértett 2018. október 21-én, a hajnali órákban utazott az egyik debreceni taxitársaság járművében, utazása során a 120 ezer forint értékű mobiltelefonját az autóban hagyta.

A taxi vezetője a telefont később megtalálta, és leadta a társaság diszpécseri irodájába.

Az irodában dolgozó vádlott észrevette a talált tárgyak között elhelyezett készüléket, és mivel a felesége mobiltelefonja elromlott, a sértett készülékét magához vette, hazavitte, hogy házastársának adja – tájékoztatott az ügyészség.

A híradás szerint a készüléket a feleség SIM-kártyájával használták, de az asszony nem tudott arról, hogy a mobiltelefon bűncselekmény elkövetéséből származik.

A telefonkészüléket az eljárás során lefoglalták, és a sértettnek visszaadták, így az okozott kár teljes egészében megtérült.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt a tegnapi napon a Debreceni Járásbíróság elé állította. A gyorsított eljárás keretében a bíróság a vádlottat 84 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.


Debrecen - A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két vádlott ellen, akik kora hajnalban kihasználva a sértett alvó állapotát, a nyitott kocsiba benyúlva az övtáskájából készpénzt és okiratokat loptak. A vádirat szerint a fiatalkorú és a felnőtt kor...

Hajdúszoboszló - A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a férj ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult eljárást határozatával egy évre felfüggesztette. A vádirat szerint a hajdúszoboszlói házaspár kapcsolatában gyakran voltak konfliktusok, veszekedések. 2018. november 24-én 22 ór...