Felépül-e egyszer a lakópark?

Portálunk egyik levelezője arra kiváncsi, vajon Komlóstetőn, az erdő mellett épülő társasház felépül-e valaha. Megjegyzi, nem úgy tűnik, mintha nagyon igyekeznének vele…

Zámbó Tiborné, a terület önkormányzati képviselője tehetetlennek érzi magát. Mint mondja, 2004 decemberében át kellett volna adni az első lakásokat, ez azóta sem történt meg. Kilenc épületet terveznek, a másodiknak – bár még az elsővel sincsenek kész – már elkezdte a cég az alapozását.

Leállt az építkezés

Annak idején a környéken lakók ellenezték, hogy a szomszédos erdő kárára induljon az építkezés – mondja. – Ám kiderült, az Északerdő tulajdonában lévő terület építési terület, így nem volt mit tenni. Szerveztünk egy fórumot, hogy az érintettek megismerhessék a cég fejlesztési elképzeléseit, végső soron ők sem jártak volna rosszul, hiszen kilencven személyes parkoló is épült volna.

Ám az építkezés 2005-ben leállt. Az elhagyott építési terület balesetveszélyes. Azóta a cég építési engedélye is lejárt a következő hét házra, újért folyamodott az önkormányzathoz. Megkapják-e? S mit mond a vállalkozó? Mikorra készülnek el a házak? A részletekre visszatérünk.

HM