Felemelték hangjukat a Föld védelmében

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
Debrecen – A megyei kereskedelmi és iparkamara elsőként csatlakozott a klímavédelmi felhíváshoz.

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 27-én tartott küldöttgyűlésén közzétette Áder János köztársasági elnök felhívását, amelynek szándékával azonosul és amelyhez tagjai, dolgozói révén a kamarák közül elsőként csatlakozik.

Az államfő honlapot indított www.elobolygonk.hu címmel, hogy minél több aláírás összegyűljön a decemberben esedékes klímacsúcsra. Párizsban az lesz a világ vezetőinek feladata, hogy megoldást találjanak a Föld – környezetszennyezésből adódó – halálos betegségére, a globális klímaváltozásra.

Fontos kérdés: tudunk-e úgy fejlődni, hogy közben nem csökkentjük utódaink életesélyeit? Ki tudjuk-e váltani azokat a mérgező anyagokat, amelyek nagy mennyiségben felhalmozódtak a környezetünkben? Lehet-e az ipart úgy alakítani, hogy ne szemétlerakóként használja a természetet? A mai kutatási eredmények mikor válhatnak környezetkímélő termékekké?

Miklóssy Ferenc, a kamara elnöke felhívja a vállalkozók figyelmét a környezettudatos fejlesztések fontosságára és arra, hogy a kamara nagyon sokat tehet azért, hogy az egyetemi kutatókkal együttműködve közösen találják meg a az ipar számára nélkülözhetetlen, a továbbfejlődéshez szükséges, ugyanakkor környezetkímélő megoldásokat, amelyek megállíthatják a környezetünk további leépülését.

Az elnök a kamara nevében kéri, hogy mindenki adja le klímavoksát az elobolygonk.hu honlapon annak érdekében, hogy személyesen is hozzájáruljon a 2015 decemberében Párizsban tartandó klímacsúcs sikeréhez – tudatta a testület.

HBN
hirdetés