Felemás magyar mérleg a debreceni kosárviadalon

Felemás magyar mérleg a debreceni kosárviadalon
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A magyar lányok a csoportkört sikerrel vették, vasárnap már a negyeddöntő vár rájuk.

Pénteken kezdetét vette az U18-as 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokság Debrecenben. A kontinensviadal első mérkőzését a magyar lányok vívták Lettország ellen. A találkozón végig a mieink akarata érvényesült, az első lett pontra három és fél percet kellett várni (9–1). A folytatásban sem lassítottak Tenyér Zsófiáék, akik végül 20–5-ös sikerrel adták meg az alaphangot.

Annak ellenére, hogy a győzelem lebegett a szemünk előtt, ekkora különbségre nem számítottunk.”

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

– Szerencsére mindenki maximálisan odatette magát, kiválóan működött a védekezésünk. Rengeteg pluszt jelentett a cívisvárosi közönség támogatása, sokat tudtunk a buzdításukból meríteni. Hogy milyen céllal vágtunk neki a tornának? Szeretnénk a négy közé jutni, és ha ez sikerül, éremmel akarjuk zárni az Eb-t. Az álmunk megvalósítása nem lesz egyszerű, mivel többek között a franciák, a spanyolok, valamint a csehek is ütőképes alakulattal álltak rajthoz – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Tóth Orsolya.
Magyarország a csoportkört az olaszokkal vívott találkozóval zárta.

A World Tour Mastersen a Budapest névre hallgató gárda a Monacótól egypontos vereséget (15–14) szenvedett, míg a viadal egyik topfavoritjaként elkönyvelt Újvidék 21–16-ra verte Csirke Ferenc tanítványait, így nem jutottak be a negyeddöntőbe.

HBN-BÁ