Felemás eredményű sorsolás

Bus Iván a harmadik négyes döntőjére készül
Bus Iván a harmadik négyes döntőjére készül - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A Blue Sharks közvetlen riválist kapott a Hepp Kupában.


Lehetett volna könnyebb, de nehezebb is. A Nyíregyháza Blue Sharks tagjainak és az értük szorítóknak is alighanem ez volt az első gondolata, amikor meglátták a Hepp Kupa négyes döntőjének párosítását. A Cápák mellett a Veszprém, a Budapest Honvéd és a Baja alkotják a finálé mezőnyét, a mieink a fővárosiakkal kerültek össze.

Az irányító meglepetést vár

– A Honvéd hasonló kaliberű, mint annak idején a TF volt, akkor kikaptunk Győrben, remélem, most nem így lesz – reagált Bus Iván, a nyíregyháziak csapatkapitánya arra a felvetésre, hogy az idei talán még az előző két elődöntőnél is nehezebb lehet. – Olyan döntőre számítok, mint ami a nagyobb bajnokságok kupafináléjára is jellemző, vagyis bármi megtörténhet. Úgy érzem, valamivel esélyesebbek vagyunk a Honvédnál, a Veszprém toronymagas esélyes, veretlenek a bajnokságban, ám ők is emberek, foghatnak ki rossz napot. Meglepetést várok, nyerjük meg mi a kupadöntőt!

Az eseménynek a győri Audi Aréna ad otthont, a nyíregyháziak február 15-én 13 órakor játsszák az elődöntőt, másnap a bronzmeccset 9.30-kor, a döntőt 12 órakor rendezik. A Cápáknak azonban nem kell egy hónapot várniuk arra, hogy szembenézzenek a bajnokságban közvetlen riválisukkal, ugyanis szombaton épp náluk vendégeskednek.

Egyikőjüknek sem hazai pálya

– Valamilyen szinten hasonló a csapat, mint mi, évről évre próbálják beépíteni az ügyes, saját nevelésű játékosaikat – mutatta be a Honvédot az irányító. – Ugyanakkor nekik is vannak rutinosabb játékosaik, mint például Horváth Ákos. Kemény stílusú csapat, mindig jó meccset játszunk velük. Nekünk kedvez, hogy a Ludovika-csarnokban lesz a mérkőzés, ahol csak heti egyszer-kétszer edzenek, az igazi hazai pályájukon sokkal veszélyesebbek. Pesten mindig szeretünk játszani, sok ismerős kilátogat az ottani meccseinkre. Nem lesz könnyű, de azt várom, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet.

MK