Felelnek tettükért a kórházi tolvajok

Felelnek tettükért a kórházi tolvajok
Debrecen – A rendőrök befejezték a nyomozást az ellen a két férfi ellen, akik egy debreceni egészségügyi intézmény kórtermeiből loptak.


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. július 12-én 4 óra 10 perc körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy az egyik debreceni egészségügyi intézményben két ismeretlen tettes mobiltelefonokat és egyéb értékeket lopott a kórtermekből.

A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak meg, akik közül a biztonsági őrök elmondták, hogy a bejelentés napján 1 óra 30 perc körüli időben észrevettek két gyanús férfit, akikről személyleírást tudtak adni az egyenruhásoknak.

A rendőrök azonosították a két férfit, akik közül a 18 éves S. Gábort 2014. július 13-án 15 óra 50 perckor Debrecenben a Sámsoni úton, míg társát a 27 éves L. Gábort másnap 4 óra 30 perckor otthonában elfogták, majd bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a rendőrkapitányságra.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a két helyi lakost, akiket őrizetbe vettek.

A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –