szon-sportoldal

2008.04.19. 18:55

Bakta, Tuzsér: kettős győzelem

<p>A Baktalórántháza NB II-es futballcsapata hazai pályán aratott fontos győzelmet a Mezőkövesd ellen – a házigazda 1–0-ra nyert. <dia width="900" height="700" alt="Bakta, Tuzsér: kettős győzelem 2008.04.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bakta__Tuzs_r__kett__337_s_gy__337_zelem_20/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Bakta, Tuzsér: kettős győzelem 2008.04.19." /></a></dia></p>

Véget érő rossz sorozatok

Labdarúgó NB II., 23. forduló: hibátlanul teljesítették csapataink a szombati penzumot, a Baktalórántháza VSE a Mezőkövesdet győzte le, a Tuzsér Erdért SE pedig Jászberényből hozta el a három pontot.

Egy boldog edző ülhetett le szombaton Baktalórántházán, a vendégkispadra. Persze, Huszák Gézát, az NB II-ben sereghajtó Mezőkövesd futballcsapatának trénerét nem csapata jelenlegi helyzete villanyozta fel, hanem az, hogy fia, Huszák Tamás a Loki színeiben megszerezte élet első élvonalbeli gólját a Nyíregyháza elleni szomszédvári rangadón.

A tréner elégedettsége fokozódott volna, ha a meccs elején Olasz kihasználja a kínálkozó lehetőséget, de a Mezőkövesdről igazolt, baktai színekben ezen a meccsen debütáló Szalánczi nagy bravúrral védett. Hat emberét nélkülözte a baktai csapat (Szenes, Szabó Sándor és Kozma Attila már hosszabb ideje maródi, de például Bodnár a csütörtöki edzésen sérült meg, Saliga István és Marics pedig beteg lett), amely az elmúlt öt meccsen mindössze egy pontot szerzett, így felértékelődött a borsodiak elleni mérkőzés jelentősége.

A házigazda többnyire a beívelések után került helyzetbe, gólt azonban egy nagyszerű egyéni alakítás eredményezett: Illés László sokadszor kamatoztatta kiváló rúgótechnikáját. Mondani sem kell, a hajrában a Kövesd nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de egykori társukon, Szalánczin nem tudtak kifogni. Tavasszal ez már a negyedik egygólos meccs volt Baktán, két vereség után végre nyerni tudott Kovács János legénysége, amely így némileg fellélegezhet.

Ugyancsak egy negatív szériának vetett véget a Tuzsér. A legjobbkor és a legváratlanabb helyzetben, hiszen a stabil középcsapat Jászberény otthonából hozták el a három pontot Ivánék. Pedig nem indult jól a meccs, hiszen a tavalyi gólkirály Németh Gyula révén a házigazda vezetett, de korábbi szokásával ellentétben ezúttal nem esett össze az Erdért SE, és a hajrában három gólt szerezve fordítani tudott. Az első tavaszi győzelem után Virovecz Pál legénységének még cseppet sem kell temetnie bentmaradási álmait.


 

Jegyzőkönyvek, események, nyilatkozatok

Baktalórántháza VSE–Mezőkövesd 1–0 (0–0)
Baktalórántháza, 300 néző, v.: Veizer.
Baktalórántháza: Szalánczi – Márkus, Czerula, Koskovits, Illés Gy. – Pálvölgyi, Rakóczi, Illés L. (Nagy D., 67. perc), Saliga Z. – Kozma J. (Tóth Sz., 89.), Szabó R. (Laskai M., 54.). Edző: Kovács János.
Mezőkövesd: Gábor – Vágó Z., Toplenszki, Udvari, Risztics – Ragó, Vígh F. (Bogdány Cs., 53.), Boros, Varga Z. (Fekete V., 53.) – Szalatics, Olasz J. Edző: Huszák Géza.
51. perc: Illés L. tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbról 15 méterről mesteri mozdulattal emelt a kissé kint álló Gábor felett a jobb felső sarokba, 1–0.
Mesterszemmel
Kovács János: – Szó szerint kibirkóztuk ezt a számunkra nagyon fontos győzelmet.
Huszák Géza: – Ismét nem tudtuk átlépni saját árnyékunkat, a helyzeteink megvoltak, de szokás szerint mi kaptuk a gólt.

 

Jászberény–Tuzsér Erdért SE 1–3 (1–0)
Jászberény, 400 néző, v.: Pető P.
Jászberény: Roza – Gulyás L., Póti, Majzik, Hídvégi – Hamar (Mohácsi, a szünetben), Lukácsi, Kádár G., Fele (Hevesi-Tóth, 66. perc) – Németh Gy., Rebryk. Edző: Sándor István.
Tuzsér: Nagy Z. – Tóth Á., Sipos T., Szabó I., Jeddi – Szilágyi K. – Iván A., Babjak, Fodor A. (Minyin, 80.) – Fekete Á. (Gergely, 85.), Simon G. (Tóth T., 88.). Edző: Virovecz Pál.
20. perc: baloldali szabadrúgás után a keresztbeívelt labdát Németh Gy. 2 méterről, bevetődve a jobb alsó sarokba fejelte, 1–0.
63. perc: Fekete Á. passzolt Szilágyi K. elé, aki 8 méterről a jobb alsó sarokba pörgetett, 1–1.
76. perc: Simon jobbról cselezett befelé, majd 7 méterről a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–2.
79. perc: Simon előtt zártak össze a védők a tizenhatoson belülre, ahol összezártak előtte a védők. A megítélt tizenegyesből Fodor A. a bal alsó sarokba lőtt, 1–3.
Mesterszemmel
Sándor István: – Az ellenfél jobban akarta a győzelmet és a szünet után többet is tett érte.
Virovecz Pál: – Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk. Ezzel felcsillant a remény a bentmaradásra.

 

Nyugtató hatású lenne a siker
Egy hónapja nyert utoljára a Baktalórántháza a labdarúgó NB II. Keleti-csoportjában.

Immár felszabadultan alkothatnak
A tavasszal otthonában gyengélkedő Jászberény vendége lesz a küszködő Tuzsér.

4-1-re kikapott a Szpari
Újabb keleti rangadó várt a Szpari csapatára, amely ezúttal a Debrecen otthonában próbálkozott meg a pontszerzéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!