Felejtsd el a léböjtkúrát!

Felejtsd el a léböjtkúrát!
© Fotó: jshealth/Instagram
Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza – Méregteleníteni nemcsak kínok árán, gyanús ízű löttyök kortyolgatásával, napokig tartó éhezéssel, de egészséges, finom, szilárd ételek fogyasztásával is lehet.

Jessica Sepel ausztrál táplálkozási szakértő állítja, hogy az általa meghatározott ötnapos tisztítókúra sokkal hatásosabb, mint a már jól ismert léböjtkúrák bármelyike. Ragyogó bőrt, egészséges májműködést, jó erőnlétet, kielégítő alvást és karcsúbb derekat ígér, cserébe néhány egészen elfogadható szabályt kell betartanunk, amelyek meg sem közelítik a léböjtkúra drasztikus eljárását.

1. Kerüljük a huncutságokat!

Öt napig nincs alkohol, koffein, tejtermék, finomított cukor, glutén, búza, vagy vörös hús!

Bátran nyúljunk viszont a szezonális zöldség- és gyümölcsfélékhez, gluténmentes gabonákhoz, mint például quinoa, barna rizs, hajdina, de magvakat, dióféléket is fogyaszthatunk. A halféléket és a csirkehúst is beiktathatjuk az étrendbe, illetve a szűz olívaolaj és a kókuszolaj is megengedett.

2. Testmozgás, folyadék, alvás

Nem szükséges rögtön kondibérletet vásárolni. Már napi fél óra tornával is elérhetjük a célunkat. Ennyi is elegendő ugyanis, hogy elősegítsük a véráramlást, és felfrissítsük nyirokrendszerünket, így könnyebben felszabadulhatnak szervezetünkből a méreganyagok.

Ha minden áldott nap legurítunk 3 liter vizet, azzal biztosíthatjuk a kielégítő veseműködést, de ilyen célra kiválóak a gyógynövényből készült teák is, amelyek szintén hozzájárulnak szerveink áttisztításához.

A sejtmegújuláshoz és regenerálódáshoz pedig elengedhetetlen a napi 8 óra alvás.

3. Méregtelenítsük a környezetünket is!

Nem elegendő a “belső nagytakarítás”, figyelembe kell vennünk a környezetünkben fellelhető méreganyagokat is. Nem mindegy mit lélegzünk be: a tisztítószerek és vegyszerek, amelyeket takarításkor használunk rendkívül ártalmasak lehetnek. Cseréljük le ezeket természetes összetevőkből álló készítményekre, használjunk alumíniummentes dezodort, lehetőség szerint vásároljunk organikus termékeket és alaposan mossuk, vagy hámozzuk meg a zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás előtt, így elkerülhetjük, hogy rovarirtószer kerüljön a szervezetünkbe. Kerüljük a műanyag tárolóedények használatát, helyette papírtáskába, befőttes üvegbe csomagoljunk! A kozmetikai termékek kiválasztásakor is ragaszkodjunk a természetes hatóanyagokhoz!

– Daily Mail –


Emily Leary
Debrecen/Miskolc/Nyíregyháza - Jókora kiadásoktól menthetjük meg a családi büdzsét, ha okosan vásárolunk és főzünk. Egy kis odafigyeléssel fáradozás, vagy plusz-időbefektetés nélkül olcsó, mégis minőségi és ízletes menüt tálalhatunk szeretteinknek. Mutatjuk, hogyan! Emily Leary blogger praktikus ta...

Illusztráció
Washington - Hatásos a dohányzási tilalom bevezetése, de nem egyformán érinti a társadalom különböző rétegeit - mutatták ki amerikai kutatók. A szakemberek a fiatal és középkorú dohányosok egészségére vonatkozó adatokat gyűjtötték össze 25 évre visszamenőleg és vetették össze az Amerikai Nemdohán...

Baktériumok lehetnek a törölközőn
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Baktériumok, gombák, élősködők rejtőzködhetnek a törölközőkben, bőrfertőzéseket, de akár nemi betegséget is terjeszthetnek. A HPV vírus például gyakran szemölcsöket okoz a gyerekek kezén, vagy a felnőttek talpán. És nem kizárt, hogy ezeket a kórokozókat a törölkö...