Feldúlták a lakatlan házat

Feldúlták a lakatlan házat
© Fotó: police.hu
Balmazújváros – A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást P. Zsolt és R. Sándor helyi lakosokkal szemben, akik egy balmazújvárosi lakatlan házba törtek be.


A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást P. Zsolt és R. Sándor balmazújvárosi lakosokkal szemben.

Egy férfi telefonon tett bejelentést 2014. december 31-én a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy előző napon a balmazújvárosi Eötvös utcában található lakatlan családi házába betörtek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést végeztek és tanúkat hallgattak ki, amelyet követően azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves R. Sándort és társát, a 25 éves P. Zsoltot. A nyomozóknak a két helyi lakos a cselekmény elkövetését elismerte. R. Sándor vallomásában elmondta, hogy december 30-án az esti órákban társával egy Eötvös utcai lakatlan házba betörtek, majd onnan egy tűzhelyet, bőröndöket, radiátorokat és egyéb elektronikai eszközöket loptak el. Elmondta az is, hogy mivel a tűzhely nagyon nehéz volt, ezért azt útközben egy mocsaras területen elrejtették, majd egy talicskával visszamentek érte és útközben el is adták.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a 2015. február 20-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –