Felborult kamion, lángoló autó és egy rossz helyen leszakadt ág tette próbára a hajdú-bihari tűzoltókat

Árokba borult kamion Földes és Derecske között
Árokba borult kamion Földes és Derecske között - © Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Kedd délelőtt Földes és Derecske között lesodródott az útról egy sódert szállító kamion, majd oldalára dőlve az árokba borult. Debrecenben gázvezetéket vágott egy munkagép, de ezen kívül is volt még dolguk a megye tűzoltóinak. Ügyeleti hírek.

Tegnap délelőtt Földes és Derecske között egy sódert szállító kamion az útról lesodródott, oldalára dőlve az árokba borult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a jármű üzemanyagfolyását megszüntették és áramtalanítottak. A mentőszolgálat a kamion vezetőjét kórházba szállította.

ka34

Fotó: katasztrófavédelem

Két hektáron égett az száraz fű a Görbeháza közelében, tegnap kora délután. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Három hektáron égett egy legelő tegnap délután Zsákán, a Cserepes tanyán. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett.

Gázvezetéket vágta át földmunkavégzés közben egy munkagép Debrecenben, a Csereerdő utcában kedden délután. A helyi tűzoltók a helyszínre érkezés után a gázömlés helye körül ötven méteres körzetben védőzónát jelöltek ki, és a közelben található raktárépületet áramtalanították. Az épületet hét embert elhagyta. A helyszínre kivonult a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is, akik a gázvezeték sérüléssel kapcsolatos szemlét elvégezték.

Húsz méteres fa egyik ága hasadt le tegnap este Debrecenben, az Eötvös utcában, amely egy személygépkocsit is megrongált. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a faágat, ezzel megszüntették a veszélyhelyzetet. Személyi sérülés nem történt, kisebb anyagi kár keletkezett.

kv2323

Fotó: katasztrófavédelem

Kedd éjszaka egy személygépkocsi motortere gyulladt ki, Debrecenben, a Cívis utcában. A tűztől az autó önindítója bekapcsolt, így nekigurult az előtte parkoló másik személygépkocsinak. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár jelentős.

kf2

Fotó: katasztrófavédelem

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –