Felborult autó és szén-monoxid-mérgezés is volt a tűzoltók hétfői feladatlistáján

Hajdú-Bihar – A hét első napján összesen öt tűzoltói esemény történt. Négy műszaki mentés mellett egy téves jelzés érkezett.

Árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi tegnap reggel a 4-es számú főúton, Püspökladány határában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették a járművet, valamint átvizsgálták annak üzemanyagrendszerét, amely során szivárgást nem tapasztaltak. A gépkocsiban összesen négyen utaztak, közülük hárman szenvedtek könnyű sérüléseket.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy Hajdúszoboszlón, a Petőfi utcában. A hozzá érkező mentőknek a helyi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget a lakásba való bejutásban. Az esti órákban a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották egy idős személyhez, aki elesett, ezért nem tudta a hozzá érkező mentőknek kinyitni a Füredi úti lakásának ajtaját, amit végül a tűzoltók tettek meg.

Szén-monoxid-mérgezés gyanús esethez riasztották tegnap este a püspökladányi hivatásos tűzoltókat és a megyei műveleti szolgálatot. A nádudvari mártírok útján található lakás levegőjében az egységek alacsony gázkoncentrációt tudtak kimutatni, ezért átszellőztették a családi házat. A lakásban hárman laknak közülük egy embert, további kivizsgálás céljából, a mentők, kórházba szállítottak.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –