Felborogatott dézsák, háborgó örökzöldek

Felborogatják az örökzöldeket hétvégenként a debreceni Révész téren
Felborogatják az örökzöldeket hétvégenként a debreceni Révész téren - © Fotó: Papp Tibor
Debrecen – Köztéri kamerák felvételeivel leplezné le a vandálokat a debreceni önkormányzat.

Furcsa divat ütötte fel a fejét a Csonkatemplom mellett az utóbbi hetekben. Papp Tibor, a Kistemplom lelkésze elmondta, hogy főleg a szombatról vasárnapra virradó éjszakákon ismeretlenek felborogatják a templom mellé, a Révész térre kihelyezett hatalmas dézsás növényeket. Mostanában a vasárnapi istentiszteletek előtt a presbiterekkel és a harangozóval közösen rendszeresen felállítják, a helyükre rakják az örökzöldeket, és összesöprik a dézsákból kiömlött földet. A tiszteletes szerint az elkövetők minden bizonnyal olyan, a közeli szórakozóhelyekre látogató fiatalok közül kerülnek ki, akik úgymond „nem bírnak az erejükkel”. Úgy vélte, hogy köztéri kamerák kihelyezése segíthetne a probléma megoldásában.

A polgármesteri hivatal erre úgy reagált, hogy Debrecen – mint gondoskodó város – elképzelhetetlen jó közbiztonság nélkül. Ezért a következő két évben meg akarják sokszorozni a köztéri kamerák számát.

Lesznek kamerák

Még idén elkezdik a térfigyelő-kamerarendszerek kiépítését a belváros területén, többek közt a Révész téren is. Azt is vizsgálják, hogy a többi városrészben hol lenne ilyenekre szükség – tudtuk meg.

HBN–OCs