Felavatták Overdose síremlékét

Akt.:
Ribánszki Sándor és Josef Roszival, Overdose edzői (b-j), miután elhelyezték a versenyló hamvait Dunakeszi Alagon Overdose emlékműve talapzatánál 2017. június 29-én.
Ribánszki Sándor és Josef Roszival, Overdose edzői (b-j), miután elhelyezték a versenyló hamvait Dunakeszi Alagon Overdose emlékműve talapzatánál 2017. június 29-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Dunakeszi – Eltemették Overdose, a világhírű magyar versenyló hamvait, és felavatták emlékművét csütörtökön a Dunakeszihez tartozó Alagon.

Pécsi István, a Kincsem Park és a Kincsem Nemzeti Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a két éve elpusztult Overdose két csikója a hétvégén mutatkozik be.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb lova 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Nyolc éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje.

Végül visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is bizonyította kiváló képességeit, utóbbi helyszínen negyedik lett.

– MTI –Sporthírek


hirdetés