nemes cselekedet

2020.05.22. 16:19

Számítanak a véradó egyetemistákra

Véradásra buzdítja a Debreceni Egyetem hallgatóit az Országos Vérellátó Szolgálat.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A várhatóan megnövekvő vérigény kielégítése, és a hazai egészségügy működésének segítése érdekében számítanak a debreceni egyetemisták önkéntességére is.

A járványhelyzet miatt elmaradt műtétek megkezdése, valamint az egészségügy újraindítása miatt fokozott vérfelhasználásra készül az Országos Vérellátó Szolgálat. A Debreceni Egyetem eddig is számos véradóeseménynek adott helyszínt, ezek az alkalmak azonban a pandémiás helyzet következtében elmaradtak – olvasható az egyetem honlapján.

Az Országos Vérellátó Szolgálat emiatt kiemelten fontosnak tartja az egyetemi hallgatók minél nagyobb létszámban történő önkéntes részvételét a véradásban, így biztonságosabbá válhat az egészségügyi intézmények vérellátása is.

A szervezet reményei szerint a hallgatók mozgósításával a további időszakban is zökkenőmentesen lehet majd megbirkózni a jelenlegi helyzet kihívásaival. Arra kérnek minden segítő szándékú egyetemistát, hogy adjon vért. A helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat weboldalán lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában