Helyi közélet

2015.08.21. 12:14

„Szent István életműve ma is stabil pont”

Püspökladány - Tartalmas, megható ünnepi beszéddel köszöntötte nemzeti ünnepünkön a ladányiakat a város polgármestere.

Püspökladány - Tartalmas, megható ünnepi beszéddel köszöntötte nemzeti ünnepünkön a ladányiakat a város polgármestere.

A hűvös szél, de még inkább az időről időre meg-megerősödő eső a művelődési központ színháztermébe szorította az ünneplőket a Sárrét fővárosában augusztus 20-án. A történelmi zászlók behozatala után a házigazdák külön köszöntötték Bíró Sándort, a kárpátaljai Szalóka település polgármesterét, valamint a falu női karának delegációját.

– Augusztus 20-a, nemzeti ünnepünk, az ünnepeltek mi magunk vagyunk, akik együttesen alkotjuk a magyar nemzetet, az államot – ezek már az ünnepi szónok, Dombi Imréné polgármester szavai – Szent István emléke, életműve stabil és biztos pont ma is, ezer év távlatából nézve, és ezt kötelességünk továbbadni a következő nemzedékeknek. Emlékeznünk kell azokra is, akik az elmúlt ezer esztendőben a legnehezebb, legkilátástalanabb helyzetekben is talpraállították az országunkat. Az, hogy a jövőben az államunk milyen haza lesz, az csak rajtunk múlik – folytatta a városvezető, aki hozzátette, hogy ahogyan a magyar állam követi az európai utat, a város úgy halad az állam által kijelölt úton. Ebben azonban igen fontosak az egyéni karakterek, sajátosságok, hagyományok.

– Tiszteletet csak a másoknak adott tisztelettel vívhatjuk ki – hangsúlyozta Dombi Imréné. – Képesnek kell lennünk együtt dolgozni úgy, hogy el tudjuk kerülni az útközben lévő csapdákat, buktatókat. Hinnünk kell önmagunkban, városunkban, hiszen hit nélkül nem lehet élni. Maradjunk meg egymásnak, higgyünk egymásban, engedjük be lelkünkbe a jót, a szeretetet. Hinnünk kell, hogy mindig lesz egy önálló európai állam, egy magyar haza – fejezte be ünnepi köszöntőjét Dombi Imréné, Püspökladány polgármestere.

Oklevél az óvodásoknak

Ezt követően Pella Pál, református lelkész megáldotta az új kenyeret, a vendégek pedig kaptak az új kenyérből.

Érdekes és egyben kedves színfoltja volt az ünnepi eseménynek az iskolát most szeptemberben kezdő, már elballagott óvodások köszöntése. A harmadik alkalommal megrendezett köszöntő során mind a 135 újdonsült iskolás oklevelet kapott az önkormányzattól, és a jelenlévőknek Dombi Imréné adta át az iskolába bocsájtó szép üzenetet.

Az ünnepség a leendő iskolások, az idős Csenky Imre vegyeskar, valamint a fiatal énekesek klubja műsorával zárult.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában