Feladat teljesítve: bennmaradt az Újváros

Kiss Lászlóék nagyon örültek
Kiss Lászlóék nagyon örültek - © Fotó: Napló-Archívum
Balmazújváros – A Sopron ellen begyűjtött egy pont elegendőnek bizonyult a másodosztályú tagság meghosszabbításához.

Az NB II. 30. fordulójában a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő hazai pályán látta vendégül a soproniakat. Az összecsapáson a vendégek szerezték meg a vezetést Horváth révén, a hajdúságiak Batarelo találatával egalizáltak – az 1–1–es döntetlennek köszönhetően az újvárosiak a 13. helyen végeztek, vagyis megmenekültek a kieséstől.

Sokáig ünnepeltek

– Nem úgy alakult a szezonzáró, ahogyan elterveztük, hiszen sikerrel szerettünk volna búcsúzni a közönségtől. Masszív volt a Sopron, zártan védekeztek, amit nem igazán tudtunk feltörni. A lefújás után a pálya közepén vártuk a többi meccsről érkező híreket, majd amikor kiderültek az eredmények, elkezdődött az ünneplés, amely reggelig tartott. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a városnak, az elnök úrnak, a klub alkalmazottainak és a drukkereknek, akik hozzásegítettek bennünket ehhez a bravúrhoz – fogalmazott Kiss László a Naplónak.

Egy győzelemmel a 9. pozícióban fejezte volna be az idényt a gárda, megkérdeztük a védőt, mennyire bántja a csapatot ez az elszalasztott lehetőség. – Nyilván sajnáljuk, de óriási teljesítménynek tartom, hogy ekkora hátrányból képesek voltunk visszajönni. Mindenki elkönyvelt minket biztos kiesőnek, szerencsére bizonyítottunk, hogy többre vagyunk képesek. A média ugyancsak leírta a gárdát, de ez dacot szült a játékosokban. Feczkó Tamás érkezése után mentálisan is összekapta a társaságot, a bajnokság végére nagyon összerázódtunk – összegzett a hátvéd, akitől megtudtuk, egy évig még él a szerződése és remekül érzi magát az újvárosi együttesnél, így nem tervez váltást.

HBN–BÁ