Fél távhoz közeledve pozitív a mérleg

Fél távhoz közeledve pozitív a mérleg
A DVSE országos bajnokságban játszó korosztályos csapatai gyakorlatilag a tavaszi meccsek felén túl vannak, és amire kevesen számítottak, együttesen 4 győzelem és 3 döntetlen mellett csak 3 alkalommal vesztettek 2010-ben.

Ők, akik korábban bizony leginkább hátulról nézegették a többiek versengését. Az eredmények javulása mellett a legfontosabbnak azt tartja a vízilabdaklub szakmai vezetése, hogy megvan a sikerélmény a fiatalok számára, valamint adott a további előrelépés lehetősége is. Ez ugyanis még, szándékuk szerint, csak a kezdet!

Április első hétvégéjén először Kaposváron, majd Székesfehérváron játszott két-két bajnokit a DVSE Gyerek és Serdülő csapata. A somogyiak előrébb jegyzettek a debrecenieknél, így ellenük az egygólos vereség, valamint az iksz sikernek számít Debrecentől távol. A fehérváriak is egyre jobbak, igazi nagycsapatokat szorongattak már meg, magyarán ellenük pedig a két idegenbeli győzelem szintén megsüvegelendő, még ha a táblázaton egy ideje már mindkét debreceni korosztályos együttes mögött tanyáznak, akkor is.

 

Országos Fiú Serdülő Bajnokság

2010. április 2. Kaposvár

Kaposvári VK – Debreceni VSE

12-11 (2-4, 2-1, 6-2, 2-4)

DVSE Serdülő: Kiss A. – Molnár M. 1, Kőrösi M. 5, Péter D. 1, Szabó M., Varga P. 2, Rózsa B. 2, Orosz T., Rost W., Kiss D., Hegedűs Á., Litauszki T., Nagy Zs., Kátai K. Edző: Gyöngyösi András (eltiltás miatt nem lehetett ott a kispad mellett), Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 1/4, ill. 2/8

Gól ötméteresből: 1/1, ill. –

 

Országos Fiú Serdülő Bajnokság

2010. április 4. Székesfehérvár

Fehérvár PSE – Debreceni VSE

13-16 (4-3, 3-6, 4-4, 2-3)

DVSE Serdülő: Kiss A. – Molnár M., Kőrösi M. 4, Péter D. 2, Szabó M., Varga P. 7, Rózsa B. 3, Orosz T., Rost W., Kiss D., Litauszki T., Hegedűs Á., Nagy Zs., Gergely B. Edző: Gyöngyösi András, Kardos Sándor.

Gól emberelőnyből: 1/2, ill. 1/6

Gól ötméteresből: 2/2, ill. –

Gyöngyösi András a serdülőket és a gyerekeket gyakorlatilag egyben értékelte: „Az elmúlt öt-öt tavaszi mérkőzésből pozitív mérleggel jöttünk ki, amit talán nem is vártam még, ám nagyon örülök neki. Bízom benne, hogy a gyerekek Békéscsabán még nyernek (erre április 11-én kerül sor), aztán egy kis szünetet követően május elején kezdhetjük a második kört, a visszavágókat mindkét fronton. Úgy gondolom, akár még jobb eredményeket el tudunk érni majd, mert például akár ezek között a mostani találkozók között is volt olyan, amikor csak a saját butaságunk miatt nem hoztuk egyiket vagy másikat. A gyerekek valóban várakozáson felül teljesítenek egyelőre, a serdülők pedig érezhetően meccsről-meccsre fejlődnek, fejben is.”

Címkék: , ,