Fél órán belül meglett a biciklitolvaj

A kerékpár hamar visszakerült a sértetthez
A kerékpár hamar visszakerült a sértetthez - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdúszoboszló – Hajdúszoboszló közelében a 4. számú főúton fogták el azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint ellopott egy kerékpárt.

A rendőrök a gyanúsítottól lefoglalták a biciklit, melyet visszaadtak a sértettnek.

Egy nő 2014. július 31-én 0 óra 9 perckor telefonon tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy a barátja egy hajdúszoboszlói kerékpártárolóban lelakatolva hagyta a biciklijét, azonban a jármű eltűnt. A megadott leírás alapján a járőrök fél órán belül a 4. számú főúton Hajdúszoboszló közelében igazoltattak egy férfit, akinek kerékpárjára illett a sértett által adott leírás. A 49 éves debreceni lakost bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságra.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a tulajdonossal, aki fényképet mutatott eltulajdonított kerékpárjáról. Ez alapján egyértelművé vált, hogy ugyanarról a kétkerekűről van szó. A nyomozók A. Gusztávot gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ellene lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytat eljárást.

A rendőrkapitányság munkatársai a terhelttől lefoglalt biciklit visszaadták a sértettnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –