Fél órán belül elfogták a kabai rablót

Fél órán belül elfogták a kabai rablót
© Fotó: police.hu
Kaba – A helyi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 41 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint kirabolt egy idős nénit Kabán.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 5-én 15 óra 30 perc körüli időben Kabán egy idős asszony a bevásárlásból tartott hazafelé, amikor egy ismeretlen férfi követni kezdte őt. A férfi az utcán egy váratlan pillanatban rálökte a 84 éves nénit a járókeretére, majd egy késsel kivágta a sértett bevásárlószatyrának oldalát és keresni kezdte benne a pénztárcát. A néni megpróbálta megakadályozni, hogy a férfi elvegye a tárcáját, azonban a támadó folyamatosan a járókerethez nyomta a nénit, akinek a kezét a nála lévő késsel meg is vágta. A tettes az áldozatot ezután a járdára lökte, majd a szatyorból kivette a pénztárcát és a helyszínről elmenekült.

Az esetről a sértett bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, amelyet követően a kabai és a püspökladányi rendőrök azonnal jelentős erőkkel a helyszínre mentek és forró nyomon megkezdték az ismeretlen tettes beazonosítását és felkutatását.

A beszerzett információk alapján a Kabai Rendőrőrs körzeti megbízottja és a püspökladányi nyomozók fél órán belül azonosították és Kabán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 41 éves helyi lakost, akit a Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók S. Csabát gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrök a néni pénztárcáját és a benne lévő készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták. A sértett a bántalmazás következtében – az elsődleges orvosi vélemény alapján – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a kabai lakos ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –