Fekete-tengeri hajókatasztrófa: tovább keresik a túlélőket

Az ukrán katasztrófavédelem és a parti őrség kedd reggel újrakezdte a kutatást a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz teherhajó legénységének három eltűnt tagja után.

A mentőcsónakokról kimentett kilenc tengerészt kórházban ápolják. Az egyik eltűnt holttestét az esti órákban találták meg. – adta hírül az UkraNews.

A mongol zászló alatt hajózó Vaszilij teherhajó 13 fős személyzettel a fedélzetén hétfő hajnalban süllyedt el a Krím-félsziget délkeleti partjaitól mintegy 32 kilométerre. A leadott vészjelek alapján a helyszínre érkező hajók a délelőtti órákban kilenc túlélőt találtak meg, akik két gumicsónakba kapaszkodva hánykolódtak a viharos tengeren.

A legénység négy eltűnt tagja közül az egyikük holttestére az esti órákban bukkantak rá

A legénység négy eltűnt tagja közül az egyikük holttestére az esti órákban bukkantak rá. A további eltűntek utáni kutatást éjjel a parton folytatták, majd virradatkor, a látási viszonyok javultával újra kifutottak a keresőhajók, és felszálltak a helikopterek. A mentés irányítói bíznak abban, hogy a kapitány, az első és a másodtiszt túlélték a balesetet, mivel a katasztrófa idején a legénység minden tagja hőszigeteléssel ellátott vízálló ruhát viselt.

Az első feltételezések szerint a fémhulladékot szállító hajó túlterhelt volt, és kettétört a viharos tengeren. A túlélők szerint húsz perc alatt süllyedt el, és merült el a 40 méter mély hullámsírban.

– Független Hírügynökség  –