Fekete éjszaka Debrecenben

Akt.:
Villám csapott egy lakóház kéményébe tegnap reggel Nádudvaron
Villám csapott egy lakóház kéményébe tegnap reggel Nádudvaron - © Illusztráció: AFP
Hajdú-Bihar – Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek éjjel egy személygépkocsi két kerékpárost ütött el a debreceni Füredi utcában.

Egyikőjük a helyszínen életét vesztette, a mentőszolgálat a másik kerékpárost pedig kórházba szállította. Az autó végül egy fának ütközött, amely rádőlt egy lámpaoszlopra. A járműben két ember utazott, ők is megsérültek az ütközés következtében. A debreceni hivatásos tűzoltók a fát eltávolították, mondta el lapunknak a megyei katasztrófavédelem illetékese.

Elmondta azt is, hogy villám csapott egy lakóház kéményébe péntek reggel Nádudvaron, a Bocskai utcában. A kémény leomlott és több cserép eltört. A püspökladányi hivatásos tűzoltók az épületet és a tetőszerkezetet átvizsgálták, dugólétrán keresztül a kárt elhárították, a cserepeket kicserélték.

Péntek délben Furta közelében az útra vakoló anyag hullott. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével az utat megtisztították.

Kétszáz négyzetméteren a száraz fű kapott lángra péntek délután Földesen, a Dankó Pista utcában. Egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet a püspökladányi hivatásos tűzoltók.

Sárrétudvariban, a Szabó Pál utcában is avartűzhöz vonultak péntek délután a püspökladányi tűzoltók. Háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű, melyet sikerült megfékezniük.

A debreceni Zákány utcai uszoda öltözőjében egy falra szerelt hajszárító kigyulladt péntek délután. A kisebb tüzet a debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lévők eloltották. A tűzoltók a hajszárító burkolatát megbontották és átvizsgálták azt, további izzást nem tapasztaltak. Az eset során nem sérült meg senki.

Egy idős nő elesett lakásában péntek délután Debrecenben, az Erzsébet utcában, aki a mentőszolgálatot nem tudta beengedni. A debreceni hivatásos tűzoltók az erkélyen keresztül bejutottak és a sérültet átadták a mentőszolgálatnak.

Az OMSZ illetékese elmondta, a megyei mentők az elmúlt 24 órában 191 feladatot láttak el. Az említett halálos kimenetelű debreceni balesetben egy személyt súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba, további két személy könnyebben sérült.


Egy személygépkocsi két kerékpárját toló gyalogost gázolt el.
Szabályosan közlekedő gyalogosokat gázoltak el péntek éjjel Debrecenben, egy 43 éves férfi vesztette életét, egy 45 éves nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján június 8-án, pénteken 23 óra 25 perc körül Debrecenben, a Füredi út és az Egyetem sugárút ...