Fekete Laura aranyérmet szerzett a hétvégi párbajtőrversenyen

Fekete Laura aranyérmet szerzett a hétvégi párbajtőrversenyen
© Fotó: Magánarchívum
Budapest – A hétvégén a párbajtőrözőknek kadet-junior válogatón kellett bizonyítaniuk, míg a kardvívók felnőtt válogatón vettek részt. Az újonc tőrözők is pástra álltak. A hétvége termése pedig egy fantasztikus Fekete Laura aranyérem a kadet válogatón.

Budapest volt a hétvégén a magyar vívótársadalom központja. Több helyszínen is rendeztek versenyt a fővárosban.

A párbajtőrözők a Gerevich Aladár Sportcsarnokban tartottak kétnapos rendezvényt. Szombaton a kadetek, vasárnap a juniorok vívhattak meg egymással.

A szombat a debreceniek szemszögéből aranyosra sikerült. Fekete Laura magabiztos csoportkört követően nagyszerű menetelésbe kezdett, és magabiztos vívással jutott be a döntőbe, ahol egyik ellenfele sem tudta megállítani a remekelő debrecenit. A DHSE-sek közül a remekül vívó Kálmán Csenge jutott még a döntő kapujába. A vasárnapi junior versenyen a legtovább Fedor Tamara jutott, aki Kálmánhoz hasonlóan szintén a döntőbe jutást eldöntő mérkőzésen torpant meg.

A DHSE-PMD újonc tőrözői a Törekvés vívócentrumában léptek pástra. Simon Petronella és Fekete Ágnes egyaránt a 32-es táblán fejezték be a versenyt.

A kardvívók már hetek óta a Vasas Vívótermében találkoznak. Az apropót ezúttal az évad első felnőtt válogatója adta. A junior korosztályban vitézkedő Urbán Ádám ismét megcsillantotta oroszlánkörmeit. A csoportkör magabiztos abszolválását követően a legjobb 16 közé jutásért vívott asszójában maradt alul az MTK-s Puy Kristóffal szemben. A verseny erejét mutatja, hogy a nyolcas döntőbe nem került korosztályos vívó.

– DHSE-PMD Vívóklub –


Debreceni eredmények:

Kadet Válogató – női párbajtőr:

1. Fekete Laura

14. Kálmán Csenge

19. Vértesi Lili

23. Sohajda Fanni

62. Kálmán Gyöngyvér

Kadet Válogató – férfi párbajtőr:

47. Tokaji Tamás

Junior Válogató – női párbajtőr:

15. Fedor Tamara

20. Fekete Laura

50. Kálmán Csenge

53. Vértesi Lili

54. Kálmán Gyöngyvér

59. Ekli Flóra

Felnőtt férfi kard válogató

24. Urbán Ádám

Újonc Fülöp Mihály Körverseny – leány tőr:

22. Simon Petronella

26. Fekete Ágnes