Fekete Gergő volt a legfiatalabb és az egyik legjobb Bakuban

Fekete Gergő volt a magyar válogatott legfiatalabb tagja
Fekete Gergő volt a magyar válogatott legfiatalabb tagja - © Fotó: Facebook
Baku, Debrecen – Remek kezdés után végül a hetedik helyen végzett a magyar ifi-válogatott az Európa Játékok keretein belül zajló ifjúsági Európa-bajnokságon Bakuban. A nemzeti együttest erősítette a Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület fiatal tehetsége, Fekete Gergő is, aki éppen ma tölti be a 15. életévét.

Magyarország a B csoportban kezdte meg a küzdelmeket, Németországot 9–8-ra, Azerbajdzsánt 23–3-ra, majd Romániát 18–3-ra verték Horkai György tanítványai, akik a negyeddöntőben drámai csata után, 10–10-es döntetlent követően büntetőpárbajban kaptak ki (4–3) Görögországtól. A magyarok az ötödik helyért folytathatták a harcot az olaszokkal szemben. Ez a párharc 11–10-es olasz sikert hozott, így a hetedik pozícióért mehettek tovább Fekete Gergőék, akik Németország 15–6-os kiütésével meg is szerezték ezt a helyet.

A 2000-es születésű Fekete volt a magyar ifi-csapat legfiatalabb tagja, ennek ellenére számos góllal járult hozzá válogatottunk teljesítményéhez. – Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen ez a derbi lehetett volna akár egy elődöntőbeli párharc is, mivel mind a két válogatott nagyon jó, ráadásul ebben a korosztályban van 6-7 olyan csapat, akik közül bárki joggal pályázhatna a végső győzelemre. Talán kicsit bennünk volt még a görög mérkőzés. Az olaszok jól fordulnak, a harmadik negyedben elmentek négy góllal, mi pedig próbáltunk visszazárkózni, de nem volt egyszerű. A vége felé nem ítéltek meg nekünk egy kiállítást, amiből kaptunk is egy kontra-gólt és ez nagyon megdobta az ellenfelet. Úgy érzem, nem minden esetben csapatként játszottunk, hanem mindenki maga szerette volna megoldani és kihasználni a helyzeteket – értékelte az olasz-meccset a dvse.hu-n Fekete Gergő.

Hajtós társaság

Az utánpótlás-válogatottak szövetségi kapitánya, Horkai György az mvlsz.hu-nak adott nyilatkozatában elmondta, van hat-hét olyan válogatott, amelynek mindegyike megnyerhette volna az Eb-t, nüanszok, apróságok döntöttek. Az a bizonyos görögök elleni kimaradt ötméteres például ilyen apróság, ha bemegy, lehet döntősök a magyarok. Horkai szerint pozitívum, hogy egy hajtós, jó szellemű társaságot sikerült összehozni, a játékosok közül vannak olyanok, akiknek megvan az esélyük arra, hogy odakerüljenek a nagyválogatottba.

HBN