Féken tartanák a Szeged támadóit

Féken tartanák a Szeged támadóit
© Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – Kiss László szerint a Balmazújvárosnak a Gyirmót ellen nyújtott produkciójára kell építenie.

A hetedik helyezett Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgói a hosszú hétvégén sem pihennek, szombaton 14:30–tól a 11. pozíciót birtokló Szegeddel csapnak össze hazai pályán az NB II 11. fordulójában. A bajnokság szoros alakulásáról mindent elárul az a tény, hogy a gárdákat mindössze egyetlen pont választja el egymástól.

Masszív ellenlábas jön

– Nem lesz egyszerű dolgunk, ám a győzelem reményében lépünk majd pályára. A Szeged egy masszív együttes, amelynek meccsein általában kevés gól születik. Ha sikerülne a Gyirmóton bemutatott játékunkat megismételnünk, nagyon jó esélyeink lennének a sikerre – fogalmazott a Hajdú–bihari Naplónak Kiss László.

A Tisza–parti alakulat eddig tíz találatot szerzett a másodosztályban, ettől kevesebb góllal csak a sereghajtó Vác (hat), valamint az utolsó előtti Soroksár (nyolc) rendelkezik. Könnyű dolga mégsem lesz az újvárosi bekkeknek, ugyanis Andorka Péter, Germán Tamás és Oláh Lóránt személyében kimondottan rutinos csatárok várnak bevetésre a vendégeknél.

– Valóban remek játékosokról beszélünk, ennek ellenére kapott gól nélkül szeretnénk zárni a hétvégi összecsapást. Úgy gondolom, a szezon elején remekül összeállt a védelmünk, ám a kényszerű változtatásokat követően olykor–olykor érezhető még az összeszokatlanság – vélekedett a Balmaz 31 esztendős csapatkapitánya.

A szegedi keretben egy régi ismerőst is felfedezhetnek az újvárosi szurkolók: Oláh Gergő a 2013/14–es idényben 22 bajnokin húzhatta magára a hajdúságiak szerelését.

– Jó viszonyt ápolunk Gergővel, tartjuk vele a kapcsolatot. A bajnoki gyakori beszédtéma volt közöttünk az utóbbi időben, természetesen oda–vissza mennek az ilyenkor megszokott zrikák – zárta mondandóját Kiss.

HBN–BÁ
hirdetés