Fejszével, késsel gyilkolta meg ivócimboráját

Akt.:
Debrecen – Nyolcról öt év szabadságvesztésre enyhítette T. I. emberölés miatt kiszabott börtönbüntetését a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa szerdán kihirdetett döntésével; egyebekben helybenhagyta a Debreceni Törvényszék elsőfokon hozott ítéletét. A férfi legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint 2012 novemberében a későbbi áldozat, K. I. ittas állapotban látogatta meg a vádlottat hajdúhadházi lakásán. A két férfi együtt italozott a nap folyamán, majd 18 óra tájban T. I. közölte a sértettel, hogy menjen haza. Az ekkor már súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alatt álló sértett a házat elhagyva ismeretlen körülmények között a ház ajtaja melletti kuka és esővíz gyűjtő hordó közé került, ahol a vádlott egy fejszével, illetve egy késsel bántalmazta, minek következtében K. I. életét vesztette. A vádlott ezután a sértettet az udvaron hátrahagyva bement a házába és lefeküdt aludni.

Másnap észlelte, hogy a sértett ugyanazon a helyen mozdulatlanul fekszik, azonban tovább végezte a ház körüli teendőit, a történtekről nem szólt senkinek. Reggel a sértett lányának érdeklődésére közölte, hogy nála van a férfi, „meg van halva”. A sértett halála és az elszenvedett bántalmazása között ok-okozati összefüggés állapítható meg – közölte a bíróság.

HBN​
hirdetés