Fejlődne és bajnokságot nyerne

Macsi Patrik
Macsi Patrik - © Fotó: archív
Debrecen – Macsi Patrik könnyen beilleszkedett új klubjába, az UVSE-be.

Az év eleje változást hozott a debreceni vízilabdásoknak, hiszen a klub saját nevelésű játékosa, Macsi Patrik januárban a fővárosi UVSE-hez igazolt. A fiatal pólós tavaly Faragó Tamás OB I/B-s válogatottjában is helyet kapott, idén pedig a cívisvárosi együttessel szerződést kötött, és a felnőtt csapat meccsein szintén megmutathatta tudását. Patrik mégis a klubváltás mellett döntött, mivel úgy érezte, a fővárosi gárdánál nagyobb lehetősége van a fejlődésre.

Vonzó volt

– Számomra az a legfontosabb, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból, így elsősorban ezt vettem figyelembe, és úgy gondoltam, erre az UVSE-nél több lehetőségem lesz az ificsapatban. Emellett ugyancsak szerepet játszott a választásban, hogy idén érettségizek és nagyon fontos a továbbtanulás, az egyetemet pedig Budapesten szeretném végezni – kezdte a beszélgetést a fiatal pólós. – A klub is keresett engem, közösen állapodtunk meg az átigazolásomról. Nagyon vonzó volt, hogy az ifibajnokságban jelen pillanatban a tabella harmadik helyén állunk pontegyenlőségben a BVSC és KSI alakulataival, és a célunk az, hogy első helyen végezzünk. Más egyesület is megkeresett, ám a fejlődésem szempontjából mindenképp az UVSE a legideálisabb. Úgy tűnik, OB I/B-ben szintén számítanak rám, illetve a teljesítményemtől függően az OB I-ben is szerepet kaphatok – mondta Patrik, aki a tavaszi felkészülését már Budapesten kezdte el.

Fotó: archív Fotó: archív ©

– Jó a csapaton belül a hangulat, a játékosok összetartóak és mindenki motivált. Több mostani játékostársammal tartottam a kapcsolatot, így a beilleszkedésem meglepően könnyen ment, mindenki segítőkész volt – fogalmazott Patrik, majd arról is beszélt, hogy volt csapata hogyan fogadta távozása hírét. – Nem örültek a döntésemnek, nehezen fogadták, nyilván rosszul esett nekik. Természetesen a volt csapattársaimmal továbbra is baráti a viszonyom, illetve megígértem, hogy ha Debrecenben leszek és időm engedi, kijárok a meccseikre.

A terv változatlan

Debrecenben nem titkoltan az a cél, hogy idővel helyi fiatalokkal töltsék fel az OB I-es együttest. De Macsi Patrik távozásával épp egy ifjú cívisvárosi fiatalt veszített el az egyesület. A Debreceni Vízilabda Klub elnökét, Becsky Istvánt kérdeztük ezzel kapcsolatban. – Nem támogattuk Patrik távozását, mivel szerettük volna, ha hosszútávon nálunk játszik. Beszéltem az édesapjával, aki kérte, engedjük el, és mivel nem akartunk gátat szabni az elképzeléseinek, persze beleegyeztünk. Részben azért, mert tanulva az elődök hibáiból, senkinek sem ígérünk olyat, amit később nem tudunk teljesíteni. Természetesen továbbra is az a tervünk, hogy a saját tehetségeinket építsük be a felnőtt csapatba, úgy érzem, jó úton is járunk, kiváló szakmai munka mellett szépen fejlődnek a pólósaink – mondta Becsky István, akinek február elsején megszületett kisfia, Ádám.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek