Fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a belga nagykövet Debrecenben

Akt.:
Fejlesztési lehetőségekről tárgyalt a belga nagykövet Debrecenben
© Fotó: DMJV Önkormányzat
Debrecen – Belgium magyarországi nagykövetét, Marie-France Andre-t Barcsa Lajos alpolgármester fogadta hivatalában április 4-én.

Az alpolgármester röviden bemutatta Debrecen város- és gazdaságfejlesztési programját, az Új Főnix Tervet. Szó esett az oktatás és az infrastruktúra fejlesztéséről, valamint Debrecen hosszú távú, 2050-ig tartó elképzeléseiről – áll a debreceni önkormányzat közleményében.

Marie-France Andre elsősorban a belga cégek befektetési lehetőségeiről kérdezte az alpolgármestert. Felkeltették érdeklődését a déli gazdasági övezetben tervezett fejlesztések, különös tekintettel a repülőtér és a hamarosan elkészülő új autópályaszakasz adta lehetőségekre. Elismerően szólt a nemzetközi iskoláról és az egyetemi képzésekről.

A diplomata megjegyezte, hogy a belga vállalatok többsége nem ismeri kellően a kelet-magyarországi lehetőségeket, ezért felkérte Barcsa Lajos alpolgármestert, hogy tartson előadást a Budapestre meghívott belga cégek képviselőinek a debreceni fejlesztési tervekről.