Fehérbe öltözött a megye

Fehérbe öltözött a megye

Átlag 10 centiméteres hóréteg borítja megyénk területét a tegnap este óta hulló igencsak apró szemű hótól, ami megmaradt az útburkolaton is.

A “váratlanul” érkezett hó eltakarítását sem az utakon, sem a közterületeken nem sikerült még mindenütt véghezvinni. A hideg miatt arra kell számítani, hogy ez a fehér lepel – legalábbis a rövid távú meteorológiai előrejelzések alapján – egy hétig biztosan megmarad. Az útviszonyok megváltozása azonban ismét próbára teszi a gépjárművezetőket, az aszfalt a letaposott hótól csúszós, síkos. Nagyon óvatosan kell bánni a fékezéssel, de a gázadással is, mert az autó könnyen megcsúszhat és bekövetkezhet a baj.

A hóesés miatt várhatóan ismét elrendelik a határátkelő helyeken a hólánc meglétének ellenőrzését, amit két hete a hóhiány miatt felfüggesztett a hatóság. 

A gyalogosok sincsenek biztonságban a hóval borított járdákon, sőt a hóval borított vasúti peronokon fokozott veszélyben állnak a mellettük elhaladó vonatszerelvények miatt, vagy a vagonokba történő fel- és leszállás közben. Sárospatakon, Szerencsen, Miskolcon például eddig nem sikerült eltakarítani a vasútállomás épülete körüli havat, sőt a peronon is 10-15 centi hó található.

PT

Meddig tart a havazás? Nézze meg előrejelzésünket! 
Küldjön Ön is télifotót!